Platforma online Diaspora Hub, venită în sprijinul românilor aflați în dificultate în afara granițelor României, din cauza pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, este operațională începând de astăzi, 15 aprilie 2020, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Accesând link-ul diasporahub.ro, românii din diaspora pot solicita sprijin din partea autorităților, a ONG-urilor sau a grupurilor de acțiune formate peste hotare. În funcție de zona în care se află, solicitanții vor fi direcționați către cele mai apropiate asociații românești, biserici românești sau către persoane fizice dispuse să ofere asistență.

Asociațiile românilor din străinătate sau bisericile românești sunt îndemnate să se înscrie pe platformă

Situațiile dificile pentru care românii pot găsi sprijin prin intermediul platformei Diaspora Hub variază de la consiliere psihologică online la ajutor pentru traduceri, asistență pentru cumpărături, sprijin pentru repatriere etc.

Invităm asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât platforma va fi mai eficientă și mai utilă, scrie Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Înscrierile organizațiilor dispuse să ajute se fac completând chestionarul de mai jos:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdcaBJGO4c5yKbYUw…/viewform

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro bono la acest proiect.