Compania românească Arobs Transilvania Software a fost aleasă, alături de alte 13 companii internaţionale de top din domeniul aplicaţiilor pentru terminale mobile, să dezvolte o aplicaţie pentru noul smartphone Nokia N8.

Programatorii Arobs participă în aceste zile la competiţia Nokia World Hackaton 2010, un adevărat maraton al programatorilor de aplicaţii pentru terminale mobile.

Concursul, care se desfăşoară în perioada 14-15 septembrie la Londra, în cadrul Nokia Developer Summit 2010, constă în dezvoltarea unor prototipuri de aplicaţii într-un timp record. Softurile sunt bazate pe ideile câştigătoare de la competiţia MakeMyApp lansată de Nokia în acest an.

Fiecare companie are alocată o anumită temă iar aplicaţia urmează să fie creată de o echipă de doi programatori.

Concursul se defăşoară pe parcursul a două zile, specialiştii AROBS Transilvania Software fiind nevoiţi să dezvolte softul dedicat terminalului Nokia în doar 48 de ore.

Tema primită de compania locală AROBS face parte din categoria Think Green şi a fost propusă în cadrul concursului MakeMyApp de un tânăr din Jamaica. Sub numele de BioSeen, aplicaţia va permite utilizatorilor de smartphone-uri Nokia N8 să descarce informaţii despre vieţuitoarele pozate cu telefonul mobil, în natură. În plus, posesorii de terminale Nokia vor putea identifica locaţia acestora prin  geotagging (operaţiunea de atribuire a coordonatelor geografice asupra unei imagini realizate de un dispozitiv înzestrat cu receptor GPS).

Cele mai bune trei aplicaţii dezvoltate în cadrul competiţiei Nokia World Hackaton 2010 vor beneficia de premii în valoare totală de aproximativ 80.000 de euro. În acelaşi timp, toate aplicaţiile dezvoltate în cadrul acestui “maraton al programatorilor software” vor fi ulterior disponibile pentru descărcare în mod gratuit pe Ovi Store, site-ul dedicat aplicaţiilor Nokia.

SURSA: Arobs