Românii care merg la schi ar putea avea nevoie de certificatul verde COVID! Sezonul va începe în luna noiembrie

Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil, spune că sezonul de iarnă va începe nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie, subliniind că este important ca toate pregătirile să fie gata.

„ Practic, undeva – cred eu – că nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie vom fi pregătiți pentru ca sezonul de iarnă să poată să înceapă cu toate aceste lucrări finalizate”, a spus Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

Certificatul verde COVID ar putea fi necesar

Administratorul domeniului schiabil a vorbit și despre măsurile anti-coronavirus care ar urma să fie luate și spune că se are în vedere obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la instalațiile pe cablu. Cu toate acestea, nu a fost luată o decizie concretă în acest sens.

„La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Allen Coliban va avea o întâlnire cu reprezentanții hotelierilor din Poiana Brașov, cu cei care administrează transportul pe cablu și cei care gestionează activitatea de întreținere a pârtiilor. Vom încerca să identificăm acele soluții care permit desfășurarea acestui sezon în condiții optime, astfel încât să avem pârtiile deschise, să circule mijloacele de transport pe cablu, dar să reducem la minim riscul infectării cu covid.

Deocamdată nu au fost stabilite măsurile restrictive pe care le vom impune pe domeniul schiabil, dar – în urma acestei discuții și în urma evoluției pe care o va avea rata incidenței la nivelul municipiului Brașov – vom adopta toate măsurile necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Ce măsuri se aplică

Chiar dacă nu s-a luat o decizie finală cu privire la certificatul verde COVID, restul restricțiilor impuse și anul trecut vor rămâne în vigoare. Restricțiile respective sunt capacitatea redusă la instalații, distanțarea socială și portul măștii de protecție.