Se deschide sezonul de schi în Poiana Brașov

Joi, 30 noiembrie, autoritățile din Poiana Brașov vor deschide pârtiile situate în partea superioară a Masivului Postăvaru. Aceasta reprezintă o excepție deoarece, în ultimii ani, sezonul de schi în Poiana Brașov debuta în mod obișnuit mai târziu, dar acum începe în luna noiembrie.

Autoritățile locale anunță că se va putea schia începând cu ora 9:00.

„De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul”, a anunțat Primăria Braşov.

Deschiderea pârtiilor încă de pe acum este posibilă deoarece, la altitudinea superioară a Masivului Postăvaru, stratul compactat de zăpadă pe pârtii măsoară 30 de centimetri în grosime. Astfel, condiții sunt ideale pentru desfășurarea sporturilor de iarnă.

Primăria Brașov anunță prețuri mai mari în acest sezon

Tot marți, 28 noiembrie, Consiliul Local a dat aprobarea pentru noile tarife în cadrul noului sezon. În plus, au fost incluse și anumite facilități.

Despre ce este vorba? Începând cu acest sezon, rezidenții din municipiul Brașov vor beneficia de o reducere de 50% în zilele de miercuri pentru cartelele de schi. Aceasta se aplică și pentru ski-pass-urile de o zi, pentru cele de 4 ore și pentru cele cu valabilitate începând cu orele 11.00, 13.00 și 14.00.

În plus, persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor vor beneficia de o reducere de 10%. Mai mult, pentru cei cu dizabilități locomotorii, Ana Teleferic anunță evenimente speciale pe pârtiile destinate începătorilor.

Turiștii vor folosi proaspăt aprobata cartelă de sezon. Aceasta va fi personalizată și nu va putea fi transmisă altei persoane.

„În ceea ce priveşte noile tarife, cea mai mare influenţă a avut-o modificarea cotei TVA de la 5 % la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-au adăugat creşterea cheltuielilor cu energia şi salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflaţiei, de 8,1% octombrie 2022 – octombrie 2023). Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%”, mai transmite Primăria Braşov.

Începând de joi, 30 noiembrie, vor fi operaționale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi permisă până la ora 16:00.