Ministrul Turismului, Daniel Cadariu (PNL), a vorbit, luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre preţurile exagerate la pachetele de iarnă din România. Acesta a susținut că un român obişnuit, de rând, nu îşi poate permite aşa ceva, dar atâta vreme cât au rezervări în proporţie de 100%, pentru industria turismului e un lucru foarte bun.

Pentru industria turismului e un lucru foarte bun

Ministrul Turismului a anunțat că în privinţa preţurilor mari la pachetele turistice pentru sărbătorile de iarnă funcţionază cererea şi oferta.

„Asta ne-am dorit, asta avem. Este clar că un român obişnuit, de rând, nu îşi poate permite aşa ceva dar atâta vreme cât au rezervări în proporţie de sută la sută eu spun că pentru industria turismului e un lucru foarte bun. E mai puţin bun faptul că nu orice român îşi permite aşa ceva.”, a anunțat Ministrul. Daniel Cadariu a precizat că nu numai în Poiana Braşov sunt cereri multe pentru acest sfârşit de an, dar și sunt şi alte destinaţii turistice din România.

Preţul trebuie să reflecte calitatea serviciilor

„Eu ştiu realităţile de la mine de acasă din Bucovina unde rezervările se apropie de sută la sută încă din cursul lunii noiembrie.”, a mai precizat Daniel Cadariu. Ministrul a menţionat că „îmi este greu să cred că un român plăteşte 7.000 de lei pentru o singură persoană şi merge de zece ani în acel loc şi nu are condiţii.

„În România sunt 85 de destinaţii cu pârtii de schi, avem 217 pârtii de schi, nu numai în Poiana Braşov. Preţul trebuie să reflecte calitatea serviciilor şi presupun că un turism care merge de 10 ani se uită la calitatea serviciilor şi nu ar accepta astfel de preţuri dacă nu ar fi însoţite de calitate.”, a mai declarat Cadariu.

Daniel Cadariu susține că știrea falsă despre Elon Musk a avut un impact pozitiv asupra brand-ului de țară

Ministrul Daniel Cadariu a declarat că știrea falsă despre Elon Musk a avut un impact pozitiv asupra brand-ului de țară. Despre două locații din România, cum ar fi castelul Bran și Poiana Brașov s-a discutat intens o săptămână, iar acest lucru a acționat în favoarea imaginii României.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu (PNL) a afirmat, luni, 5 decembrie, în cadrul emisiunii Talk News de la Prima TV, că ştirea cu privire la prezenţa lui Elon Musk în România, care s-a dovedit a fi un fake news a avut un impact pozitiv. Așadar, despre cel puţin două destinaţii turistice, Caselul Bran şi Poiana Braşov, s-a vorbit aproape o săptămână, atât în presa din România cât şi în presa internațională, ceea ce nu e un lucru rău, a evidențiat ministrul.