Zăpadă de Crăciun în România! Veste excelentă pentru cei care aşteaptă sezonul de schi

Românii nu vor avea un Crăciun lipsit de zăpadă anul acesta. Nu va ninge în toată ţara de Sărbători, însă cei care se vor afla la Poiana Braşov se vor bucura de un Crăciun de poveste.

Prognoza meteo a cunoscutului site AccuWeather a fost actualizată, iar cei care îşi vor petrece Crăciunul la Braşov sau la Poiana Braşov vor avea un peisaj alb anul acesta.

Potrivit datelor AccuWeather, va ninge puternic la Braşov pe data de 22 decembrie. Ninsorile, mai puţin abundente, vor continua şi în zilele de 23, 24 şi 25 decembrie.

Apoi, cerul va fi senin sau parţial înnorat, însă temperaturile nu vor depăşi 2 grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea se vor înregistra până la minus 8 grade la Braşov, spun meteorologii.

Prognoza mai anunţă apoi ninsoare la Braşov abia după Anul Nou, pe 2 ianuarie.

accuweather brasov decembrie
SURSA FOTO: AccuWeather

Vom avea parte de zăpadă în Bucureşti?

În schimb, cele mai noi date pentru Bucureşti de pe acelaşi site indică, din păcate, un Crăciun fără zăpadă.

Vor fi ploi în săptămâna de dinaintea Sărbătorilor, iar fix în ziua de Crăciun se anunţă ceva nori, dar fără precipitaţii şi o maximă de 4 grade Celsius.

Temperaturile pe timpul nopţii vor fi negative în Capitală în acele zile, coborând până la cel mult minus 4 grade. Nici de Revelion se pare că nu vom avea parte de zăpadă în Bucureşti, potrivit AccuWeather.

accuweather bucuresti decembrie
SURSA FOTO: AccuWeather

Datele venite de la ANM pentru următoarele patru săptămâni

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni. Precipitaţiile vor fi apropiate de limitele lunare, indică datele prezentate de ANM pe 29 octombrie.

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-estice, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, deficitar în sudul şi sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

În săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Datele pentru săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023 arată că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului, iar precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 20 – 27 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara, iar regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul şi local în centrul ţării, în timp ce în restul teritoriului cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.