Crăciun 2023. Va ninge de Ajunul Crăciunului în București

Crăciun 2023. În ciuda faptului că mai sunt aproape două luni până la Crăciun, majoritatea oamenilor își fac deja planuri. Ca să fie siguri că planurile lor se vor putea realiza, se întreabă deja „Cum va fi vremea pe 25 decembrie?”.

Ei bine, Accuweather a emis deja prognoza meteo pentru decembrie 2023 pentru București.

De Ajunul Crăciunului, va ninge în Capitală. Oamenii din București se vor putea bucura de zăpadă de pe 19 decembrie, 20 decembrie, 23 decembrie și 24 decembrie.

De Crăciun, însă, soarele va străluci pe cer, ceea ce înseamnă că iubitorii de iarnă se vor putea juca în zăpadă, fără griji.

prognoza meteo de Crăciun 2023
SURSA FOTO: Accuweather

În ce zi pică Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos?

Deși mai sunt aproape două luni până la Crăciun, majoritatea oamenilor se întreabă deja în ce zi pică Nașterea Domnului.

În acest an, data de 25 decembrie pică într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că angajații români vor avea liber luni, 25 decembrie, și marți, 26 decembrie. Ambele sunt considerate zile libere legale.

Elevii, pe de altă parte, se vor bucura de 16 zile libere. Vacanța de iarnă va începe sâmbătă, 23 decembrie 2023, și se va încheia duminică, 7 ianuarie 2024.

Când începe postul Crăciunului?

În acest an, lăsarea secului postului Crăciunului pică pe data de 14 noiembrie, marți. În acea zi, va fi sărbătorit Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli. Va fi ultima zi în care oamenii vor putea mânca „dulce”. Postul Crăciunului va începe, propriu zis, pe data de 15 noiembrie, miercuri, și va dura până pe 24 decembrie, duminică.

Postul Crăciunului durează 40 de zile calendaristice. În această perioadă, creștinii ortodocși NU au voie să consume alcool, tutun, carne, grăsimi animale, ouă, lapte și tot ce este făcut din lapte (cașcaval, unt, brânză, iaurt, smântână etc.) și nici să întrețină relații sexuale. În plus, nu au voie să se comporte urât cu oamenii din jurul lor, să mintă, să fure sau să facă alte păcate.

Ar trebui să fie atenți pe legătura lor cu Dumnezeu și să se străduiască să fie mai buni la suflet pe zi ce trece. Să ierte, să își ceară iertare, să nu țină aminte răul pe care alții l-au făcut lor, să îi ajute pe cei din jurul lor și să fie smeriți (modești).

Din totalul de 40 de zile de post, creștinii ortodocși pot mânca pește și alte preparate din carne de pește timp de 17 zile. Fiecare zi cu dezlegare la pește este notată în calendarul ortodox.