Poiana Brașov mustește de turiști

După ore multe petrecute în trafic ca să ajungă la locurile de cazare din Poiana Brașov, în sfârșit tumultul de pe șosele s-a potolit. S-a mutat, în schimb, pe pârtiile popularei stațiuni, acolo unde este un freamăt de nedescris de Ziua Națională.

Pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul sunt deschise, spre bucuria miilor de turiști care își petrec vacanța în zonă. Și cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul, organizatorii au anunțat că sunt deschise.

Este prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi atât de devreme, iar condițiile sunt foarte bune: 30 de centimetri stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din zona superioară.

Astfel, sunt funcționabile: telegondola Postăvarul Expres, telecabina Capra Neagră, telescaunul Ruia, teleschiul Bradul și teleschiul Stadion.

”Verificați programul de funcționare a telescaunului Ruia și telegondolei Express, pentru a coborî cu ele la sfârșitul zilei de schi”, au avertizat cei de la Salvamont Brașov.

S-a deschis pârtia și la Azuga

În schimb, Azuga este prima staţiune de pe Valea Prahovei care și-a deschis domeniul schiabil în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. La Sinaia în schimb, administratorii pârtiilor au transmis că deocamdată nu pot anunța deschiderea sezonului.

„Veştile bune au sosit, suntem pregătiţi pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă! Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtia de începători – banda de la Sorica. Pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica încă se lucrează, urmează să revenim cu noutăţi despre deschiderea acesteia în zilele ce urmează”, au anunțat administratorii domeniului schiabil Azuga.

Pentru un abonament de o zi la telescaun, turiștii vor scoate din buzunar 180 lei, cu urcări și coborâri nelimitate.

Cei care își doresc să petreacă mai puțin timp pe pârtie trebuie să știe că prețul pentru 2 puncte costă 15 lei. De asemenea, o călătorie dus-întors cu telescaunul costă 25 lei.

Vacanța de Sfântul Andrei, Ziua Națională și weekend i-a făcut pe români să se urce în mașini în număr mare și să plece spre zonele montane. În ultimele zile, pe Valea Prahovei s-au format lungi coloane de mașini, iar timpul de stat la volan a crescut exponențial.

Nici rutele ocolitoare pe la Breaza sau Șotrile nu au fost o soluție. Și aceste drumuri județene s-au trasformat într-o mare parcare. Iar cei care au ales să ajungă la Brașov prin Vălenii de Munte, Cheia, Săcele au circulat cu viteză redusă.

Prețurile sunt acceptabile în această perioadă. La un hotel de 4 stele, o cameră dublă costă circa 100 de euro pe noapte. Pachetele turistice includ cina cu mâncare tradițională, petreceri cu muzică live și acces la SPA.