În cadrul teledonului “Români Împreună”, realizat de Antena Group, Ion Ion Ţiriac, fiul celebrului afacerist Ion Ţiriac, a făcut o donaţie impresionantă.

Teledonul “Români Împreună” a fost organizat duminică pentru a face rost de banii atât de necesari pentru utilarea secţiilor ATI din spitalele din întreaga ţară, dar şi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie pentru medici. Teledonul este transmis simultan de cinci posturi TV, printre care şi Antena 3. Zeci de vedete au răspuns apelurilor celor care au dorit să ajute, prin donaţiile lor, la stoparea cât mai rapidă a acestei pandemii în România.

“Ce am făcut în Spania, facem și în România, dar la o scară mult mai mare”

Ion Ion Ţiriac s-a numărat printre cei care a vrut să dea un exemplu şi a donat o sumă impresionantă: 100.000 de euro, scrie antena3.ro.

“Vă felicit pentru demersul pe care îl faceți. Cred că în momentul ăsta luptăm toți împotriva unui inamic care nu ține cont de frontiere sociale, naționale sau internaționale. Doar uniți putem învinge.

Noi, la Fundația Țiriac, împreună cu tatăl meu și sora mea, Ioana, am început să ajutăm de circa 3-4 săptămâni în Spania. Și ce am făcut în Spania, facem și în România, dar la o scară mult mai mare.

Cu ce am ajutat până acum? Am luat legătura cu primarii, să identificăm cât mai mulți pensionari și bătrâni care nu se pot deplasa sau care nu ar trebuie să se deplaseze și să le asigurăm livrarea la domiciliu, în fața ușii, a unui coș în valoare de 60-70 de euro, care va conține tot ce e nevoie. Vrem să donăm pentru ventilatoare 100.000 de euro astăzi”, a anunţat, duminică, Ion Ion Ţiriac.