Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români, revista Capital plasându-l pe locul 2 în Top 300 – Cei mai bogaţi români, Ediţia 2019, cu o avere estimată la 1,9 – 2 miliarde de euro.

S-a tot vorbit în ultima perioadă despre o posibilă investiţie a miliardarului român în fotbal, Ionuţ Negoiţă încercând în mod insistent să-l atragă pe Ion Ţiriac la clubul Dinamo. Cu această ocazie, acesta din urmă a analizat situaţia fotbalului din România şi a indicat care ar fi reţeta succesului în acest domeniu. Fotbalul românesc ar fi departe acum dacă toată lumea ar aplica reţeta lui Gică Hagi, crede Ţiriac.

“Hagi este cel mai bun exemplu din lumea asta”

Hagi e unul singur. Dacă ar fi vreo 50 de Hagi mititei în ţara asta, vă promit eu că ne-am uita la fotbal cu alţi ochi decât ăia cu care ne uităm azi. Hagi este unul singur. Am spus-o şi la Iaşi. La Iași, am fost acolo, dacă se realizează şi au toate premisele să facă acest centru regional de tenis, o să fie pe departe cel mai mare în România. 23 de terenuri, şase acoperite, cu cămin cu grădiniţă, cu tot ce trebuie la un loc.

Şi domnul Boc ne-a confirmat că-l face la Cluj, imediat (Centru Regional de Tenis – n.red.). Lângă Braşov, la Cristianu Mare, tot un primar. E vorba de om, nu de oraş. Cel puţin cele patru se pot face la tenis”, a declarat Ion Ţiriac.

“Gică Hagi a fost unicat şi cel mai bun exemplu din lumea asta. În 10 ani de la zero la infinit, a ajuns campion naţional”, a mai spus omul de afaceri, sâmbătă, potrivit digisport.ro.