Confruntați cu criza vaccinului antigripal din farmacii și spitale în fiecare an, românii așteaptă ca Institutul Cantacuzino să-l lanseze cât de curând.

Vaccinul  antigripal este extrem de important pentru sănătatea populației mai ales că în ultimul timp s-au înmulțit epidemiile. Institutul începe formarea tehnicienilor care se vor ocupa de proiect,  iar o echipă de operatori efectuează deja primele teste pe substrat biologic.

Testele se fac pentru realizarea loturilor experimentale de vaccin gripal, a anunțat miercuri Ministerul Apărării.

Armata a preluat în decembrie 2017 institutul de la Ministerul Sănătății după ce acesta ajunsese să nu mai producă nimic.

Operatori recent angajați  la Institutul  Cantacuzino vor face, în scop de învățare primele teste pe substrat biologic, pentru realizarea loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal.

Cantacuzino era celebru pentru vaccinul antigripal cu tulpini recoltate de la populație dar și pentru Polidin, un vaccin antibacterian, cel mai prescris medicament pe vremea comunismului în caz de răceli.

Miza este extrem de importantă, Minsterul Sănătății fiind nevoit să importe an de an vaccin din Franța de sute de milioane de lei.