Dacia a dat marea lovitură! Pe fondul penuriei de microchipuri din luna iulie, a treia generație a Sandero a fost cea mai vândută mașină din Europa.

La nivel european, vânzările Dacia Sandero au crescut în iulie cu 6%, în comparație cu aceeași perioadă din 2020.

Dacia Sandero a depăşit VW Golf şi a fost în iulie cea mai bine vândută maşină la nivel european

Pentru prima dată de la lansare, Dacia Sandero a obținut prima poziție în clasamentul vânzărilor europene pe o singură lună. În iulie, Sandero a depășit modele precum Volkswagen Golf și Toyota Yaris.

Datele privind vânzările europene de mașini noi au scos la iveală un rezultat excepțional pentru Dacia Sandero.

În luna iulie a acestui an, modelul românesc a fost lider de vânzări în Europa, pentru prima dată de la lansarea din 2008.

Noua generație Sandero se bucură de mare succes la public, în special pe piețele din Vest, cu o creștere de 15% în Germania, dar și pe plan local, acolo vânzările au crescut cu 24%.

La nivel european, Dacia Sandero a avut vânzări de 20.446 de unități în iulie, cu 6% mai mult decât aceeași perioadă din 2020.

Podiumul vânzărilor a fost completat de VW Golf, cu 19.425 de exemplare (-37%) și Toyota Yaris (18.858, +3%), arată datele Jato Dynamics , potrivit automarket.ro.

Dacia Sandero a depăşit VW Golf şi a fost în iulie cea mai bine vândută maşină la nivel european

În top 10 se mai află, în ordine, VW Polo, VW T-Roc, Hyundai Tucson și VW T-Cross. Pe locul 8 s-a clasat SUV-ul Dacia Duster, cu vânzări 13.329 de exemplare, peste Ford Puma (13.283) și Peugeot 2008 (13.134).

Duster a ocupat locul al optulea, cu 13.329 de unităţI, în scădere însă cu 19% faţă de iulie 2020, iar Ford Puma s-a clasat pe locul 9 cu aproape 13.300 de unităţi, în creştere cu 2% faţă de luna similară din 2020.

Sandero a înregistrat în iulie aproape 20.500 de unităţI înmatriculate, în creştere cu 6% faţă de iulie 2020, în condiţiile în care anul acesta este vândută cea de-a treia generaţie a modelului, lansat la finalul anului trecut. Mai mult, noul Sandero vine pe aceeaşi platformă tehnică cu noul Renault Clio.

Sandero a urcat în top în condiţiile unei pieţe europene care s-a comprimat cu 24% în iulie, după patru luni de creştere.

Trebuie notat faptul că piaţa din iulie a fost afectată de lipsă microchipurilor, ce a afectat producţia uzinelor auto.