Între cel de-al doilea Război Mondial și Revoluția din 1989, practic toate alegerile din România au fost măsluite. Am simțit pe pielea noastră, cu vârf și îndesat, cât de bine ne-a fost.

Fără urmă de îndoială, alegerile au fost fraudate și după 1990. Dar diferența dintre fraudare și măsluire este foarte mare. Fundamentală chiar. Măsluirea apare atunci când fraudarea este atât de mare, masivă și flagrantă încât schimbă rezultatul scrutinului electoral, adică determină rezultatul final.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timpul alegerilor, dar mai cu seamă în momentul numărării voturilor, ne șochează pe toți. Luați va rog în considerare că aceste imagini nu au fost înregistrate într-un proces normal de monitorizare. Camerele au fost obturate intenționat cu hârtie de ziar!!!?? Aceste înregistrări au scăpat către public printr-un accident – la una dintre camere nu a ținut obturarea.

Acum, pentru orice om cinstit și de bun simț apare imediat urmatoarea întrebare: cei care au lipit hârtie de ziar pe camerele de supraveghere și cei care au ordonat acest lucru mai sunt liberi?

A doua întrebare aparută absolut firesc în mintea tuturor: primărița prinsă cu mâinile până în gât în sacii cu voturi mai este în funcție și liberă? Se pare că da. Mai mult, ne face cu mâna grațios și postează din vacanță, spunându-ne că cea surprinsă de camere nu e domnia sa. Uită probabil că astăzi tehnologia ne conduce viața și că orice aplicație de “Face recognition” de pe internet, gratuită sau cumparată cu dolari, o poate contrazice.  Și chiar dacă cea surprinsă de camere nu este primărița, așa cum susține domnia sa, ci o persoana din anturajul domniei sale, frauda este la fel de gravă. Atât frauda, cât și culpa, se păstrează și înveninează viața publică din România.

Sau poate chiar nu-i pasă, știind ca în România zilelor noastre justiția acționează selectiv și pariază politic, domnia sa fiind protejată. Ceea ce este infinit mai grav.

Au trecut zile bune de când imaginile sunt publice, difuzate în buclă la toate televiziunile din România. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a sesizat nimeni, nu a fost întreprinsă nicio acțiune. Liniște mormântală. Deși se pare că instituția autosesizării mai există încă, pentru că în cazul Secretarului General Adjunct al NATO care a băut un pahar și s-a urcat la volan, instituțiile s-au autosesizat instantaneu. Și tot în urma unei filmări. Este foarte bine, este fantastic, numai că nu putem să nu observăm diferența și dubla măsură – sau ocaua mică așa cum ar fi spus Cuza.

Precedentul fraudei electorale vădite este unul deosebit de periculos pentru România. Dacă instituțiile abilitate nu intervin extrem de rapid, eficient și transparent în soluționarea cu celeritate a acestui proces de fraudă electorală, atunci România se va întoarce în “Epoca de Piatră” a democrației. Altfel, românii vor înțelege că pot fura liniștiți, fără a fi pedepsiți dacă sunt de partea corectă a politicii. Vor înțelege că pot disprețui legea, că o pot încălca și chiar modifica dacă interesul personal sau de partid o cere. Cu alte cuvinte, vor înțelege că legea este opțională. Iar acest lucru reprezintă începutul sfârșitului pentru o democrație și un stat modern.

Revoltător este însă că această discuție și analiză o avem față de oameni care s-au prezentat în fața electoratului ca fiind: “șansa României”, “oamenii noi în politică”, “imaculații României” și multe alte sintagme care doreau să explice electoratului că sunt diferiți, că sunt mai buni. Realitatea este crudă și șocantă acum, iar dezamăgirea oamenilor este uriașă. Se dovedește că “oamenii noi din politică” sunt toxici pentru țară și pentru populație, mult mai răi decât cei “vechi”.

Orice partid sau formațiune politică ajunsă la putere după ce vor pleca aceștia de acum își poate schimba cu rapiditate bunele intenții în rea credință și vor putea folosi din plin acest precedent extrem de periculos creat acum.

Iar acest tip de comportament și atitudine vor aduce întunericul și sărăcia peste România.

“Corupții și hoții la pușcărie!” a fost sloganul dreptei, din care face parte și primărița furăcioasă a sectorului 1. Singurul lor slogan! Slogan pe care noi, toți românii cinstiți îl susținem!

Cu mențiunea că acum, chiar acum, în acest moment, îl vrem pus în aplicare! Hoții la pușcărie, chiar dacă hoții sunt lupii îmbrăcați în blană de oaie și care până acum ne-au asurzit cu behăitul lor fals!