În urmă cu o săptămână, a fost anunțat faptul că Dan Tudorache a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acum, Marcel Ciolacu anunță o altă lovitură pentru Clotilde Armand.

Mai exact, liderul PSD este foarte singur că toate semnăturile pentru convocarea unui referendum pentru demiterea lui Armand vor fi strânse. Totdată, el a mai subliniat faptul că SIIJ trebuie să spună dacă s-au fraudat sau nu alegerile în septembrie 2020.

„Eu cred că se vor strânge semnăturile. Așteptăm decizia de la SIIJ. Instituțiile statului trebuie să spună adevărul. Nu putem ca în Sectorul 1 să planeze suspiciuni de fraudă electorală. E inadmisibil pentru un stat european.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.” a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Clotilde Armand trebuie să demisioneze

Amintim faptul că, recent, Ciolacu susținea că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar trebui să demisioneze din funcție dacă se dovedeşte că alegerile locale din Sectorul 1 au fost fraudate. El mai menționa atunci că acest gest ar fi unul binevenit și totodată ”onorabil”

„Eu cred că, dacă ancheta dovedeşte că a fost viciat rezultatul, doamna primar Clotilde Armand nu o să mai rămână pe funcţie, ar trebui să demisioneze, deoarece nu este o bolşevică în care nu contează cine votează, contează cine numără, nu? Cred că ar fi un gest onorabil şi binevenit”, a precizat Ciolacu, în contextul unei întrebări pe această temă.

Tot la acel moment, Ciolacu mai preciza că aşteaptă finalizarea anchetei. El sublinia faptul că în cazul în care se va constata că Daniel Tudorache a câştigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1, se vor strânge semnături pentru organizarea unui referendum şi noi alegeri, lucru care s-a și întâmplat o săptămână mai târziu.

„Cred că ar fi un gest onorabil şi bine-venit. Se vor putea strânge semnături pentru a se face referendum şi pe urmă, după validarea referendumului, se fac din nou alegeri. Să aşteptăm totuşi ancheta să se finalizeze şi pe urmă, dacă domnul Tudorache a câştigat alegerile, sunt ferm convins că doamna Clotilde îşi va depune demisia”, a susţinut Ciolacu.