România primește o nouă tranșă de vaccin Johnson & Johnson. Va sosi joi în țară

Comitetul Naționa de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că transportul va fi asigurat de firma producătoare, dozele de vaccin fiind aduse, pe cale terestră, Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Amintim că până în prezent, România a primit 577.300 de doze de vaccin produse de compania Johnson & Johnson. Din acest număr de doze, 225.331 au fost deja folosite pentru imunizarea populației.

Cum vor fi împărțite dozele de vaccin

Comitetul Naționa de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 mai spune că dozele vor fi împărțite astfel: 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Brașov, 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Cluj, 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Constanța, 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Craiova, 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Iași și 8.000 de doze pentru Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

Este de menționat faptul că vaccinul Johnson & Johnson se administrează o singură dată, neavând nevoie de rapel. Acesta este recomandat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Peste 4.580.000 de persoane s-au imunizat împotriva noului coronavirus de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent.

Sursă foto: Dreamstime