„Introducerea pungii biodegradabile este un pas major în viziunea noastră de a promova o viaţă mai bună şi de a deveni lider în tranziţia alimentară pentru toţi prin promovarea unei economii regenerative în România, o economie care favorizează materialele biodegradabile, rapid şi sigur, în dauna celor toxice pentru mediu şi care se concentrează pe prevenirea eliberării de deşeuri greu reciclabile”, a declarat Anca Damour, director Corporate Affairs şi Comunicare Carrefour România.

România devine astfel prima ţară din regiune care introduce în retail acest tip de pungă, întâlnită însă foarte des în vestul Europei, în state precum Anglia, Italia, Franţa, Spania, a precizat Adrian V. Georgescu, director de vânzări al Biodeck, compania producătoare. 

Gândite ca o soluţie pentru eliminarea a milioane de pungi de plastic, noile pungi au fost create pe baza polimerilor naturali de către un producător român, scrie Agerpres.

Punga este în întregime compostabilă (convertibilă în material organic de către mircroorganisme apărute natural, este disponibilă în două variante – de 5 kg si respectiv 7 kg – şi este realizată în parteneriat cu primul brand românesc de ambalaje 100% biodegradabile – Biodeck. Este fabricată din amidon de porumb şi este imprimată cu cerneală pe bază de soia, special concepută să se biodegradeze rapid (3-6 luni) şi complet.