"Trebuie încurajate formele asociative pentru că România pierde sume foarte mari pentru că nu are grupuri de producători în sectorul vinului, laptelui, fructelor şi legumelor. Formele asociative permit micilor producători să ajungă cu produse pe masa consumatorilor români. Fără asociere şi fără cooperaţie nu se poate discuta şi nu vom putea reuşi să canalizăm către consumatori aceste produse de foarte bună calitate oferite de micii producători", a spus Irimescu. 

Acesta a precizat că se gândeşte la acordarea unor facilităţi fiscale pentru producătorii care se asociază, în primul rând la reduceri de taxe, deoarece "ei sunt dublu impozitaţi". 

"Am discutat cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pentru ca, săptămâna viitoare, să avem o reuniune şi să analizăm aceste aspecte. Este un proiect de lege pentru cooperaţie în Parlament promovat de Guvernul anterior, dar ideea este să căutăm cele mai bune soluţii pentru a încuraja producătorii să se asocieze", a subliniat şeful MADR. 

Echipa Ministerului Agriculturii s-a întâlnit joi cu şeful Executivului, Dacian Cioloş, pentru a discuta Programul de măsuri al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

AGERPRES