Potrivit acestor date, în luna martie 2016, în rândul statelor membre UE cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost consemnate în Croaţia (5%), Letonia (4,3%) şi Cehia (1,4%). În România, producţia industrială a crescut cu doar 0,2% de la o lună la alta.

În schimb, în ritm anual, luna martie 2016 comparativ cu luna similară a anului precedent, producţia industrială a crescut cu 0,3% în Uniunea Europeană şi cu 0,2% în zona euro. România se regăseşte însă printre statele unde producţia industrială a scăzut în ritm anual. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 10,6%), Malta (minus 5,4%), Estonia (minus 4,8%), Grecia (minus 4,1%), Ungaria (minus 2,3%) şi România (minus 1,9%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în luna martie 2016, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,3%. În schimb, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,1% faţă de luna precedentă.

SURSA: Agerpres