Pe primul loc, cu cel mai bun punctaj, s-a situat Danemarca, fiind astfel ţara cu cel mai mic nivel perceput al corupţiei la nivel mondial. Pe ultimul loc s-au situat Coreea de Nord şi Somalia, care au obţinut punctajul 8.

Danemarca este percepută a fi cea mai curată pentru al patrulea an consecutiv, cu un scor de 91 de puncte pe o scară de 100 a ONG-ului cu sediul la Berlin. Ea este urmată de Finlanda, pe locul doi, şi Suedia pe locul trei.

Coreea de Nord şi Somalia obţin cel mai scăzut scor de 8, neschimbat faţă de anul trecut, notează agenţia Kyodo.

Japonia marchează 75 de puncte, un scor aproape neschimbat de la 76 cu un an înainte.

Japonia a coborât pe locul 18 în rândul celor 168 de ţări conform IPC 2015, în timp ce Coreea de Nord se află în partea de jos a listei pentru al cincilea an consecutiv.

China, care şi-a intensificat campaniile anticorupţie sub conducerea preşedintelui Xi Jinping, obţine un scor de 37, plasându-se pe locul 83 împreună cu Columbia şi Sri Lanka.

Punctajul unei ţări/unui teritoriu indică nivelul perceput al corupţiei pe o scală de la 0 – 100, unde 0 înseamnă că ţara este percepută ca fiind extrem de coruptă şi 100 că ţara este percepută ca fiind foarte curată

În index au fost incluse 168 de ţări. AGERPRES