România, lovită de un val uriaș de caniculă! Alertă meteo ANM! Vremea va deveni insuportabilă

România a fost acoperită de un val de aer fierbinte. Miercuri, valorile de temperatură resimţite în mai multe zone din Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia au fost de 40 de grade, iar meteorologii nu au veşti mai bine nici pentru următoarele zile.

Vremea în România pentru ziua de joi, 30 iulie

Astfel, pentru ziua de joi, 30 iulie, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) anunţă că valorile termice vor continua să crească, iar vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară în regiunile extracarpatice.

Temperaturile maxime înregistrate vor fi în multe zone de peste 33-35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţării şi local din vest.

România, lovită de un val uriaș de caniculă! Alertă meteo ANM! Vremea va deveni insuportabilă

Canicula va pune stăpânire pe cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, iar mercurul din termometre va urca la 37-38 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 de unităţi. În plus, temperatura aerului din timpul nopţii nu va coborî sub 20 de grade.

În Capitală, vremea se va menţine caniculară în orele amiezii, când temperatura maximă va fi de 36-37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20-22 de grade.

Vremea în România pentru ziua de vineri, 31 iulie

Vineri, 31 iulie, temperaturile vor marca o uşoară scădere faţă de ziua de joi, însă vremea va rămâne în continuare călduroasă la amiază în jumătatea de sud a ţării, local caniculară în sudul extrem. Cerul va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi ziua în estul, sud-estul şi, parţial, centrul ţării, precum şi la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, scrie adevarul.ro.

România, lovită de un val uriaș de caniculă! Alertă meteo ANM! Vremea va deveni insuportabilă

În restul ţării, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 27 şi 35 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8 grade.

Maximele zilei vor marca o uşoară scădere şi în Bucureşti, însă vremea va fi în continuare călduroasă la amiază, cu temperaturi de 33-34 de grade. Cerul va fi temporar noros şi se vor înregistra averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza şi seara. Mercurul din termometre va coborî noaptea până la 18-20 de grade Celsius.

România, lovită de un val uriaș de caniculă! Alertă meteo ANM! Vremea va deveni insuportabilă