Raed Arafat a vorbit vineri seara, la Digi 24, despre motivul pentru care numărul de cazuri cu coronavirus este în creștere. Potrivit șefului DSU, tinerii sunt motivul pentru care numărul de cazuri cu COVID-19 a explodat.

Acesta a subliniat că foarte multe studii din Statele Unite ale Americii susțin aceeași teorie. Potrivit atât studiilor, cât și lui Arafat, tinerii trăiesc cu impresia că ei nu pot lua coronavirusul și lasă garda jos, mai ales că este frumos afară.

Chiar șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-a contrazis ieri pe Klaus Iohannis în legătură cu creșterea cazurilor. Președintele României a declarat joi că țara se confruntă cu un număr mare de cazuri din cauza PSD care a lăsat Guvernul fără legi pentru câteva săptămâni. Totuși, directorul OMS a declarat că tinerii sunt principala cauză pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Pacienții asimptomatici pot transmite boala

Raed Arafat a mai vorbit despre persoanele asimptomatice. Șeful DSU a ținut să sublinieze că românii trăiesc cu impresia că pacienții asimptomatici nu pot transmite boala.

Arafat a infirmat această informația și a declarat că pacienții care iau coronavirus sunt foarte contagioși cu 3 zile înainte de primele simptome.

Ce se întâmplă cu localurile din Centrul Vechi

Întrebat dacă se impune închiderea localurilor din Centrul Vechi, Raed Arafat a declarat că în orice zonă care este aglomerată trebuie să reducă contactele.

”Oriunde este o zonă de aglomeraţie, într-o locaţie care este cu număr cazuri de zilnic constant, care creşte şi se adaugă la ce a fost înainte şi unde există răspândire comunitară este recomandat să se reducă contactele”, a spus Arafat.

Cazuri coronavirus vineri

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.343 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.07.2020 (10:00) – 31.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM/George Călin.