Românii care vor să-şi achiziţioneze cel mai nou model iPhone, 3GS, aşteaptă mai mult de o lună de zile pentru a intra în posesia unui terminal.

iPhone este unul dintre cele mai populare telefoane mobile din lume. Acesta se bucură de un succes enorm chiar şi la noi.  Operatorul Orange România este distribuitorul exclusiv al iPhone în ţara noastră, însă, chiar şi înainte de semnarea acordului cu Apple, telefonul se găsea în buzunarele multora, fiind procurat prin intermediul prietenilor din Statele Unite sau prin alte canale neoficiale.

Prima generaţie iPhone a fost lansată în anul 2007, a urmat iPhone 3G la mijlocul anului trecut, iar în prezent cel mai dorit model este 3GS, considerat cel mai rapid şi mai puternic iPhone,  lansat în luna iunie a acestui an. Dacă pentru primele două versiuni nu a fost o cerere foarte mare, pentru iPhone 3GS românii trebuie să aştepte mai mult de 30 de zile pentru intra în posesia unui exemplar.

Reprezentanţii Orange, contactaţi de capital.ro, au declarat:  „noul model iPhone 3GS a avut vânzări foarte bune încă de la lansare şi aşteptăm sosirea unor noi stocuri pentru a onora comenzile în aşteptare ale clienţilor noştri”.

Peste 5.000 de precomenzi

Terminalul a fost pus în vânzare în magazinele Orange pe 31 iulie, însă operatorul a permis, cu o zi înainte, achiziţionarea a 100 de telefoane iPhone 3GS în magazinul online al companiei. Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer B2C Orange România, declara înainte de lansare că Orange a înregistrat peste 5.000 de precomenzi.

Cei care doresc să cumpere un iPhone 3 GS au de ales dintre  trei abonamente în valoare de 19 euro, 39 de euro, respectiv 59 de euro pe lună (TVA inclus). În funcţie de tipul de abonament, perioada contractuală şi modelul ales, preţul terminalului variază între 199 euro şi 519 de euro. Preţul fără conectare pentru iPhone 3GS de 16 GB este 549 de euro, iar pentru varianta cu 32 de GB, 649 de euro.

Aplicaţiile fac diferenţa

La succesul enorm de care se bucură terminalul iPhone contribuie esenţial aplicaţiile disponibile pentru acesta. Compania Apple a anunţat la începutul acestei săptămâni că numărul aplicaţiilor descărcate din magazinul virtual App Store a depăşit cifra de 2 miliarde şi că în prezent există peste 85 de mii de aplicaţii disponibile. App Store a înregistrat un miliard de aplicaţii descărcate în luna aprilie şi 1,5 miliarde în luna iulie a acestui an.