România a înregistrat în aprilie al doilea mare ritm anual de scădere a activităţii în sectorul construcţilor din Uniunea Europeană (UE), de 13,7%, potrivit datelor Eurostat, care a calculat că la nivelul blocului comunitar indicatorul a coborât cu 5,1%.

Cea mai mare scădere a activităţii în sectorul construcţilor a fost consemnată în Slovenia (-22,8%), iar pe poziţia a treia s-a clasat Slovacia (-12,7%).

Cele mai semnificative creşteri ale activităţii în sectorul construcţiilor în aprilie 2009 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, s-au înregistrat în Germania (6,1%), Suedia (4,6%) şi Cehia (3,3%).

Biroul European de Statistică a avut disponibile date pentru 12 ţări. Indicatorul a crescut în patru dintre acestea şi a scăzut în opt. În zona euro, activitatea din construcţii a coborât cu 4,7%, în raport cu aprilie 2008.

În UE, activitatea în domeniul construcţiilor de clădiri s-a redus cu un ritm anual de 7,1%, în vreme ce în sectorul ingineriei civile producţia a avansat cu 3,9%.

În aprilie, comparativ cu martie, indicatorul a scăzut în cazul României cu 6,1%, a doua cea mai mare reducere consemnată de un stat UE, iar pentru blocul comunitar a crescut cu 0,7%.

SURSA: Mediafax