Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă – eoliană, solară, geotermală şi biomasă – plasează în continuare România între primele 15 ţări la nivel mondial privind atractivitatea pieţei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice în toate aceste domenii.
Conform ultimelor date publice, producătorii de energie electrică din surse regenerabile au început deja să încaseze sume importante din partea statului român, ca urmare a cantităţilor livrate în primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producători se numără CEZ, Enel şi Energias de Portugal.

Raportul Ernst & Young relevă o evoluţie surprinzătoare pentru Japonia, care urcă trei locuri în clasament şi se plasează pe poziţia a zecea, ca urmare a unor investiţii majore în proiecte de energie eoliană.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructură şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale