Mai precis, în curând va avea loc ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere care va sta la baza colaborării dintre ROMAERO S.A. și SIKORSKY, parte a grupului Lockheed Martin, în vederea înființării în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor BLACK HAWK, pentru Europa Centrală.

„Concretizarea parteneriatului industrial reprezintă o oportunitate majoră pentru industria românească de apărare. Conform acordului, România ar urma să găzduiască primul centru regional de echipare și mentenanță BLACK HAWK, valorizând capacitățile logistice ale bazei de mentenanță ROMAERO și experiența specifică a companiei în întreținerea de aeronave,” se arată într-o invitație trimisă presei.

Cel mai răspândit elicopter multi-misiune din lume va fi echipat în România 

BLACK HAWK, cel mai răspândit elicopter multi-rol și multi-misiune din lume, ar urma să fie echipat de ROMAERO atât pentru misiuni militare, cât și pentru operațiuni de căutare și salvare, servicii medicale de urgență, comandă și control sau transport oficial.

Elicopterele BLACK HAWK vor fi livrate pentru finalizare de către ROMAERO din fabrica PZL Mielec, Polonia, cea mai mare capabilitate de producție a Lockheed Martin din afara SUA.

Semnarea Memorandumului va avea loc în prezența Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil POPESCU, Ambasadorului Statelor Unite la București, E.S. Adrian ZUCKERMAN, Adjunctului Ambasadorului Poloniei în România, Natalia PIOTROWSKA și Secretarului de Stat pentru industria de apărare, Cristian SIMU.

Ceremonia se va desfășura în marja evenimentului „Black Sea and Balkans Security Forum 2020.”