Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre scandalul care a izbucnit între țara noastră și Ucraina. Acesta consideră că vecinii noștri au dat dovada de amatorism.

„Recunosc că sunt surprins de faptul că autorităţile din Ucraina au luat în seamă o astfel de bazaconie. Este complet iraţional şi în afara oricărei logici să iei un videoclip de pe youtube, făcut de nu se ştie cine, şi să îl foloseşti drept pretext pentru realizarea unei anchete. Ucraina este într-o situaţie dificilă, o treime din teritoriul său este controlat de Federaţia Rusă, cu peninsula Crimeea anexată ilegal de Moscova, deci din această perspectivă starea lor de alertă în privinţa oricărei ameninţări este de înţeles. Trebuie înţeles, însă, că nici un stat civilizat, inclusiv România, nu se poate preta la astfel de gesturi, acel videoclip este creaţia unui amator, iar faptul că acest procuror general s-a gândit să facă o anchetă în urma unui astfel de videoclip sugerează degringolada de la Kiev”, a declarat Radu Tudor.

Tudor susține că ar trebui să ne îngrijoreze faptul că s-a ajuns la un asemenea nivel de degradare.

„Din păcate, accentele naţionaliste extrem de puternice din Ucraina au şi un accent anti românesc puternic. Nu este prima oară când avem astfel de probleme cu Ucraina şi ar trebui să privim cu îngrijorare faptul că au ajuns la un asemenea nivel de degradare încât să preia un videoclip de pe internet creat de nişte anonimi în care se spun nişte bazaconii imense pentru a alimenta o stare de spirit şi aşa îngrijorătoare a populaţiei Ucrainei”, a mai spus Radu Tudor.