„Consecintele adoptarii deciziei in Parlament de majorare a pensiilor cu 40%, ca urmare a propunerii PSD – Euro s-a intarit astazi pana la 4,87 lei/euro la ora 14.00”, a scris Iancu Guda pe Facebook.

Riscul de retrogradare a României

Conform celor de Ioan Guda în postarea respectivă, riscul de retrogradare a României a crescut și  dobânzile la care împrumută statul.

Dobanzile la care se imprumuta statul au crescut si ele din cauza riscul de retrogradare a Romaniei. Daca se implementeaza aceasta majorare, toate veniturile statului in 2021 se duc doar catre acoperirea pensiilor si plata salariilor din sectorul public. O nebunie fara precedent in istoria statelor moderne!

Romania va trebui sa se imprumute nu numai pentru a plati pensiile ci si pentru a acoperi costurile in crestere cu dobanzile la care se imprumuta. Romania = Faliment!

Acesta poate fi doar inceputul daca legea nu este blocata la CCR. Cursul se va duce spre 5,5 lei / eur, inflatia va depasi 10%.

Spală–te pe mâini 20 de secunde, DAR nu te spăla pe mâini de următorii 4 ani! Soarta ta! Comunitatea ta! Votul tau! Hai la VOT!”, a conchis economistul.

CCR amână decizia privind dobânzilor excesive

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 7 octombrie, pronunţarea pe sesizarea asupra Legii privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, după cum transmite Agerpres.

Sesizarea a fost transmisă Curţii Constituţionale de parlamentari PNL.

Pe 6 mai, plenul Camerei Deputaţilor a dat vot favorabil proiectului de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menţinerii echilibrului contractual şi al asigurării integrităţii pieţei financiar-bancare interne.

Deputaţii au adoptat un amendament respins iniţial de comisiile de specialitate, potrivit căruia, „prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăşi dublul sumei împrumutate”. Articolul 5 prevede că „dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR”.