România va intra în colaps economic dacă nu își rezolvă problema deficitului bugetar și a deficitului de cont curent. Avertismentul foarte dur a fost emis de senatorul liberal Florin Cîțu, care scrie într-un mesaj pe internet că ”Niciun indicator nu arată mai bine că o economie este vulnerabilă ca deficitele gemene- bugetar și de cont curent”.

”România a mers în fiecare an din rău în mai rău. Ambele deficite au crescut.

În tot acest timp, celelalte țări din regiune și-au îmbunătățit situația de la un an la altul. De exemplu TOATE au surplus la contul curent și deficit bugetar aproape de zero.

Ce înseamnă acest lucru? Simplu. România va resimți cel mai DUR efectele unei încetiniri a creșterii economice la nivel global. Dacă economia globală intră în recesiune, România intră în COLAPS cu asemenea deficite gemene”, a scris luni Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

”Și încă un detaliu important. În 2008 datoria publică a României era de 13% din PIB și am resimțit cel mai dur din regiune criza economică. Astăzi datoria publică este de aproape 40% din PIB”, a adăugat el.

Puteți citi întreaga postare mai jos: