”Depinde şi de ce restricţii vor fi atunci din cauza pandemiei. Îmi voi invita familia şi sper că venirea unui copil ne va reapropia. Mi-aş dori să îi prezint copilului meu mătuşa şi unchiul, cred că ar avea multe de învăţat de la ei” – a spus el într-un interviu pentru Adevărul.

Despre monarhie, el a afirmat că este „important să păstrăm vii memoriile regilor şi reginelor şi să continuăm valorile lor morale”.

”Eu cred că se poate ca în timpul vieţii mele România să revină la monarhie. Însă cred că noi toţi trebuie să vrem asta şi trebuie să fim uniţi şi să lucrăm împreună la acest deziderat”, a mai declarat prinţul Nicolae al României.

Fostul Principe Nicolae s-a născut şi a crescut în străinătate, și a ajuns prima oară în România în 1992, când avea şapte ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

Trebuie amintit că Ion Iliescu a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a bloca orice legătură a Regelui Mihai I cu România.  Ion Iliescu l-a tratat ca pe un străin și l-a oprit de două ori cu forțele de ordine. Pe 25 decembrie 1990, Regele s-a întors pentru prima dată acasă.Dar, în drum spre Curtea de Argeș, mașina în care se afla a fost oprită de poliție și întoarsă din drum. Regele a fost obligat să forțele de ordine să părăsească țara. Autoritățile conduse de Ion Iliescu se asigurau că nu există nicio șansă a restaurării monarhiei. Abia în 1992, peste un milion de oameni îi cereau să rămână, mulți fără să știe că sosirea să fusese condiționată atunci de promisiunea că va pleca înapoi în Elveția.