Dosarul este despre drepturile de autor pe piata unica digitala, a anunțat, miercuri, la Antena 3, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

„Faptul ca Romania a reusit azi intr-un timp extrem de scurt, am preluat presedintia de nici doua luni de zile, am reusit ca acest dosar aflat pe masa PE de peste patru ani de zile sa-l ducem intr-un stadiu final este un lucru extraordinar. Este un dosar extrem de important si unul din cele mai importante dosare gestionate de tara noastra pe perioada președinției României. Este un succes al României, ceea ce dovedește că avem un Guvern competent. A fost un dosar extrem de delicat, pe care tarile dinaintea noastra nu au reusit sa ajunga la un acord si a fost un dosar greu. Textul a fost agreat azi”, a declarat miercuri la A3. Daniel Breaz, ministrul Culturii.

Sunt din ce în ce mai multe voci autorizate care laudă președinția română a Consiliului UE, pentru eficientă, pentru echilibru și diplomație, pentru o expertiză de calitate pe toate dosarele aflate în lucru, spune eurodeputatul Doru Frunzulică. Deja s-au închis un număr impresionant de rapoarte legislative. 

“ Cât despre Președinția României am fost întotdeauna sigur că România va face o treaba excelentă, ca Președinție a UE şi deja sunt mai multe dovezi în acest sens”, a declarat premierul Finlandei, dl. Juha Sipila, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, la sfârșitul anului trecut. Tot anul trecut în noiembrie, premierul Finlandei spunea că s-a pregătit să preia președinția Consiliului UE în locul României, dacă este nevoie.

Te-ar putea interesa și: