Într-o postare pe pagina personală de Facebook, economistul Adrian Câciu anunță că România a ajuns să înregistreze dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE.

Totodată, acesta a lansat acuzații dure la adresa premierului Florin Cîțu, pe care îl acuză de minciună. Adrian Câciu a amintit de o victoria anunțată de premier, în ciuda faptului că Fitch sau Moody’s au menținut perspectiva negativă în ultima perioadă.

„Motivul pentru care România are dobânzi de 10 ori mai mari decât media Uniunii Europene. Ratingurile pe care mincinosul de Cîțu refuză să vi le spună. După cum știți a anunțat triumfal ca S&P a dat perspectiva stabilă ratingului. A anuntat-o ca pe o victorie. Numai că, a uitat să anunțe ca Fitch sau Moody’s au menținut perspectiva negativă”, scrie economistul Adrian Câciu pe Facebook.

Lucrurile ascunse de Florin Cîțu

În același timp, economistul mai precizează că premierul Florin Cîțu le-a mai ascuns ceva românilor. Este vorba despre cele trei ratinguri, care sunt doar cu o treaptă peste riscul maxim de investiții de creditare.

El a mai adăugat că la un momentdat, românii vor afla care a fost motivul pentru care S&P a dat perspectivă stabilă și de ce celelalte două agenții au păstrat perspectiva negativă.

„Și v-a mai ascuns ceva: toate cele trei ratinguri sunt doar cu o treaptă peste „junk”( adică risc maxim de investiții și creditare). După ce că sunt așa proaste, Cîțu le dusese pe toate trei la perspectivă negativă în marele lui mandat de ministru de finanțe. Cred că cel mai slab ministru de finanțe din istorie.

Cândva românii vor afla cum de S&P a dat perspectivă stabilă și de ce celelalte două agenții au păstrat perspectiva negativă. Nu știu cât de bine va fi pentru S&P dar sunt voci care spun că a fost vorba de bani”, a mai precizat Câciu.