‘Începând cu 20 ianuarie, când, cel mai probabil, delegaţia Comisiei Europene şi a FMI se va întoarce în România, vom discuta despre posibilitatea unui nou împrumut şi, în cadrul acelor discuţii, vom evalua alternativele posibile. Punctul de vedere, deocamdată, pe care îl avem este acela că România ar putea avea nevoie de un acord fără sumă de bani concretă, doar un acord-cadru, pentru a preveni populismele în viitor ale politicienilor’, a spus Boc, într-o emisiune difuzată de ProTV.

Potrivit şefului Executivului, un nou acord cu FMI ar fi necesar pentru a se evita eventualele derapaje pe care România le va avea pe viitor şi pentru a preveni eventualele populisme ale politicienilor.

‘Nu solicităm bani concreţi, este un acord din acesta preventiv, pentru a evita derapajele în viitor ale României şi de a nu cădea din nou în patima populismului, aşa cum s-a căzut în 2008. Nu am discutat despre niciun fel de sumă şi, repet, acest acord este unul preventiv. În cazul în care va fi nevoie, să putem apela. Dar scopul principal al viitorului acord, dacă se va încheia, pentru că această decizie nu a fost luată încă în totalitate, va fi scopul preventiv şi de a evita ca în plan intern să se mai ia decizii contrare intereselor ţării, din punct de vedere economic’, a declarat premierul.
SURSA: Agerpres