România a câștigat medalia de aur la Campionatului European de Canotaj 2023, proba 8+1 feminin

Astăzi, 28 mai 2023, Federația Română de Canotaj a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că ultima finală a Campionatului European de Canotaj de la Bled (Slovenia) „vine cu o medalie de aur pentru România, în proba de 8+1 feminin (W8+).”

Echipajul a fost compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu, care au dominat cursa de azi încă de la început și au ajuns la linia de finish cu un timp de 06:01.55.

România a încheiat Campionatul European de Canotaj 2023 cu cinci medalii de aur

România încheie competiția cu o performanță extraordinară: șase medalii, dintre care cinci de aur.

Echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș a câștigat prima medalie de aur pentru România, stabilind și un nou record european cu timpul de 06:22.69. Ionela Cozmiuc a câștigat o nouă medalie de aur, după o finală spectaculoasă a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x). Sportiva noastră a încheiat cursa din Finala A cu un timp foarte bun de 07:32.43, stabilind un nou record european.

România a câștigat a treia medalie de aur pentru echipajul de dublu rame feminin (W2-), compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, la Campionatele Europene de Canotaj 2023. A patra medalie de aur pentru România a venit în proba de dublu vâsle feminin (W2x), prin echipajul format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, iar a cincea medalie de aur a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+).

România a câștigat și o medalie de argint

Medalia de argint a fost câștigată de echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu. Sportivii noștri au încheiat cursa cu un timp de 05:28.14, la doar cinci sutimi de secundă de locul 1.

De altfel, România a ocupat locul 4  în proba de patru rame masculin (M4-), prin echipajul compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci, și locul 5 în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.