Jackie Knick, comandatul bazei militare de la Deveselu, a vorbit despre importanța scutului antirachetă din țara noastră. Aici este găzduit sistemul Aegis Ashore, unicul scut antirachetă ce apără deocamdată Europa, scrie defenseromania.ro.

„Scopul nostru aici este să asigurăm securitatea și facilitățile necesare misiunii sistemului Aegis Ashore, care asigură apărarea împotriva rachetelor balistice pentru zona Europei. La ora actuală, până când va fi construit cel din Polonia, aceasta este singura locație care găzduiește un scut antirachetă din Europa care este operațional și care poate apăra continentul”, a afirmat comandorul Jackie Knick, în cadrul emisiunii Pro Patria.

Acesta a vorbit și despre lucrările ce au avut loc la sistemul Aegis Ashore.

„Este vorba despre update-uri pe partea de software, de hardware, în ceea ce privește unele sisteme informatice, pentru a-și îndeplini misiunea mai eficient”, a spus comandantul Jackie Knick.

Cât timp Aegis Ashore de la Deveselu s-a aflat în perioada planificată de întreținere și de actualizare a fost folosit sistemul THAAD. Acesta a fost retras începând cu 9 august atunci când a redevenit operațional sistemul Aegis.