România, rușinea Europei. Ne aflăm pe ultimul loc la numărul de vaccinuri

Potrivit informațiilor transmise de VaccinationEU, România se află cu mult sub Bulgaria la acest capitol. Dacă în țara noastră, care este pe ultimul lor, în ultimele 7 zile au fost 0,06 doze de vaccin administrate la 100 de persoane, în Bulgaria numărul este de 0,13, iar în Slovacia și Polonia cifra este de 0,14.

La acest capitol, țările care au înregistrat cele mai bune cifre sunt Danemarca (0,94), Portugalia (0,89) și Finlanda (0,8).

Ponderea populației vaccinare anti COVID-19

În ceea ce privește ponderea populației vaccinare anti-COVID, România are penultimul loc, mai prost stând Bulgaria. În România procentul este de 26%, vaccinați cu ambele doze, la care se mai adaugă 0,7 puncte procentuale, adică persoanele parțial vaccinate.

Bulgaria se află pe ultimul loc cu 15,6%. Malta se află e primul loc la procentul populației vaccinate cu 79,1%, Portugalia pe doi cu 75,5% și Danemarca pe trei cu 74,2%.

Legat de numărul de doze la 100 de persoane, per total, România are tot penultimul loc cu aproape 45, iar Bulgaria se află la coadă cu 31,15. Totodată, Malta, Danemarca și Belgia ocupă primele poziții cu 152, 139 și 134,8.

Vaccinarea în școlile din România

Anterior, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că doar 20% dintre tinerii cu vârste între 15 şi 19 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19. La grupa de vârstă 12-15 ani, lucrurile stau şi mai rău: numai 4% s-au vaccinat. Cât despre profesori, rata de vaccinare este de 60%. Noi date sunt aşteptate la începutul lunii septembrie.

În acest condiţii, va fi demarată o campanie de informare a părinţilor şi elevilor cu privire la importanţa vaccinării şi se analizează organizarea de centre de vaccinare în cabinetele medicale din şcoli. Mai mult, elevii care se vor vaccina ar putea primi anumite stimulente, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru B1 TV.

„Cu siguranță da. În mediul universitar, beneficiind de autonomie universitară, universitățile se gândesc deja la stimulente pentru studenți. Pentru preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente la nivelul Guvernului, dar până nu va fi o decizie a Guvernului, nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză pentru a nu crea confuzie”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sursa foto: Dreamstime