Potrivit serviciului de  închirieri rochii Dressbox, anul acesta peste 1.800 de femei au apelat la serviciile companiei și au închiriat circa 2.400 de rochii și 850 de accesorii. Acest lucru a însemnat și o dublare a afacerii începută în 2014 de antreprenorul Daniel Penciuc.

Nunţile sunt de departe cele pentru care s-au închiriat cele mai multe rochii şi accesorii, urmate de botezuri, baluri de absolvire sau gale elegante, cu cod vestimentar. Femeile au mai preferat să-și închirieze ținuta în loc să cumpere pentru cununii civile, aniversări, petreceri, şedinţe foto, ieşiri în club sau concerte.

De asemenea, potrivit datelor companiei, anul acesta valoarea medie a coşului a fost de aproximativ 360 de lei, iar cele mai multe rochii închiriate de acelaşi client au fost în număr de 12, adică, în medie, o rochie pe lună. Comenzile online au crescut semnificativ față de anul precendent, din ce în mai multe femei alegând să închirieze direct online rochia preferată.

Totodată, mai mult de jumătate din comenzile plasate în 2016 au fost înregistrate de pe telefon sau tabletă, iar în ceea ce privește vizitele, ponderea e cu 68% în favoarea telefoanelor, 27% pentru desktop și 5% pentru tabletă.

Printre cele mai căutate branduri s-au aflat Terani Couture, Halston Heritage, Blumarine, Roberto Cavalli și Elisabetta Franchi. Pentru petrecerile de Crăciun și Revelion, specialiștii in modă spun că sunt căutate piesele cu paiete cât mai colorate în combinaţii extravagante, catifea şi dantelă, potrivite pentru ambele seri. În ceea ce privește cromatica, nuanţele preferate din această perioada sunt: burgundy, navy blue, negru şi, bineînţeles, reflexiile metalice.

De cele mai multe ori, stiliştii recomandă înlocuirea nuanţelor închise cu tonuri vibrante, preferatele podiumurilor de prezentare. Dacă stilul este unul simplu, e potrivită o rochie minimalistă, iar lookul poate fi completat cu accesorii de statement. Pentru cele care doresc o apariție originală, pot opta pentru paiete şi un „styling out of the box”.

Te-ar putea interesa și: