Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate. De data aceasta, liderul de la Manila i-a luat la ţintă pe cetăţenii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

“Ţara este în criză. Sunt exasperat”

În prezent, Filipine este una dintre ţările asiatice cele mai afectate de noul coronavirus, cu mai bine de 1,3 milioane de infectări şi peste 23.000 de decese.

Preşedintele Rodrigo Duterte a fost extrem de ferm şi i-a ameninţat pe cei care nu se vaccinează cu închisoarea, scrie agenţia Reuters.

“Voi alegeți, vaccin sau închisoare”, a spus preşedintele, luni, în cadrul unei declaraţii televizate.

“Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune Guvernul”, a adăugat acesta.

Guvernul vrea să vaccineze 70 milioane de filipinezi până la finele anului; deocamdată, a reuşit doar cu 2,1 milioane

Prezența la centrele de vaccinare din capitala Manila este scăzută în aceste zile.

Totuşi, mesajul lui Rodrigo Duterte vine în contradicţie cu ce transmit oficialii filipinezi din sănătate. Aceştia îndeamnă populația să se vaccineze, însă subliniază că vaccinarea este voluntară.

2,1 milioane de filipinezi s-au imunizat complet până pe 20 iunie. Progresul este însă mult prea lent pentru a atinge ţinta Guvernului de la Manila de a imuniza 70 de milioane de oameni până la finele anului, dintr-o populație de 110 milioane de oameni.

Preşedintele Duterte și-a menținut și decizia de a ține școlile închise, cu toate că a fost criticat pentru abordarea lui dură în controlarea epidemiei de COVID-19 în Filipine.

Sursa foto: Dreamstime