„Este o mizerie de nedescris ceea ce a făcut Tudorel Toader şi mai mult decât atât, domnul minsitru inventează nişte reguli de conduită. Ele nu au nicio legătură cu acreditarea jurnaliştilor. Singura lege care fixează cadrul în care se acreditează un jurnalist şi prin care i se retrage acreditarea este legea 544/2001, ori această lege are un pasaj care spune că  numai dacă jurnalistul perturbă grav activitatea instituţiei pentru care a fost acreditat i se paote retrage acreditarea”, a declarat Turcescu la Realitatea TV.

Turcescu susține că ministrul s-a comportat ca un idiot:

„Domnul Tudorel Toader s-a comportat ca un idiot. Nu e o jignire la adresa lui ministrului Toader. Idioţenia apare în momentul în care tu, ca ministru al Justiţiei, nu cunoşti legea”.

Acesta a vorbit și despre implicarea Vioricăi Dăncilă.

„Faptul că e nevoie de intervenţia premierului României la ministrul Justiţiei pentru a se permite acreditarea acestor doi jurnalişti la Ministerul Justiţiei mi se pare un lucru absolut dezastruos pentru ceea ce înseamnă onorabilitatea meseriei de jurnalist de parcă premierul le-ar face un favor celor doi jurnalişti intervenind, punând o pilă, încercând să îl îmbuneze pe ministrul Justiţiei, domnul Toader, să îi reacrediteze la Ministerul Justiţiei”, a mai precizat politicianul.

Turcescu susține că dictatura începe odată cu cenzura.

„Dictatura începe cu cenzura. (…) În momentul în care libertatea de exprimare, prin formule subversive, prin formule de genul ăsta, a deranjat buna funcţionare, nu a respectat normele de conduită, în momentul în care se ajunge la astfel de chestiuni, ne aflăm cu un pas mai aproape de dictatură.

Aceşti oameni au luat-o razna. Se comportă într-un mod aberant, nu mai suportă nicio critică. Pentru că nu mai vor să audă acest lucru, recurg la tot felul de şicane, în primul rând la adresa jurnaliştilor. Vor urma şi oamenii simpli”, a conchis Robert Turcescu la Realitatea TV.