Primăria Sectorului 3 București va planta aproape 300 de palmieri aclimatizați

Acesta a precizat, totodată, că au fost plantați şi măslini aclimatizaţi în faţa sediului Primăriei Sectorului 3 București şi în curtea unor biserici. Potrivit spuselor sale, preţul unui palmier aclimatizat nu a depăşit 1.000 de lei, plus TVA, cu transportul inclus, însă un măslin de peste 100 de ani a costat circa 500 – 600 de euro.

„Vreţi să mă aştepte acolo? Lăsaţi-l să doarmă liniştit, că noi nu trebuie să îl trezim. Eu am trăit cu speranţa că, dacă îl trezim, poate face ceva bun. Eu zic că este un demers greşit să îl trezim. Suntem mai bine cu el dormind, că, iată, când se trezeşte, nu face nimic bun. Se apucă să tragă de copaci. (…)

Nu mă aşteptam ca în centrul Bucureştiului să se întâmple treaba asta şi să fie chiar primarul general care să facă acest demers.

Da, avem nevoie de spaţii verzi în Bucureşti, avem nevoie de spaţii verzi şi de copaci, mai ales în centrul Bucureştiului şi răspunsul meu: Da, vom mai planta cât de mulţi copaci putem în acest oraş. Nu de alta, dar acest oraş are nevoie de cât mai mult verde”, a declarat, marți, Robert Negoiță într-o conferință de presă, când a fost întrebat dacă va mai planta palmieri în Piaţa Unirii, chiar dacă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dispus înlăturarea lor.

„Dacă dumneavoastră îmi prezentaţi nu doar în Bucureşti sau în România, în lume, vreo hotărâre de Consiliu local care să prevadă ce tipuri de copaci să se achiziţioneze, o să dăm şi noi hotărâre în acest sens, dar ea nu există”, a adăugat el.

Nicușor Dan susține ferm că palmierii au fost plantați ilegal

Declarațiile sale au fost făcute la o zi distanță după ce Nicuşor Dan a dat dispoziţie Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să extragă palmierii plantaţi ilegal în Piața Unirii de lucrătorii Primăriei Sectorului 3.

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziţia primarului general, Poliţia Locală a sistat acţiunea de plantare a palmierilor.

Această acţiune se desfăşura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administraţia Străzilor Bucureşti). Menţionăm că Primăria Sectorului 3 a resistematizat zona fără a avea documente legale”, a transmis, luni, Primăria Municipiului București (PMB).