Prima declarație a lui Robert Negoiță, după ce a ieșit de la DNA

Miercuri, 1 februarie 2023, Robert Negoiță a fost audiat la DNA, după ce procurorii anticorupție au efectuat 17 percheziții în Capitală, inclusiv la Primăria Sectorului 3 București, condusă de el. La ieșirea de la audieri, acesta a confirmat că are calitatea de suspect în dosar.

„Se fac cercetări într-un dosar referitor la o autorizație de construire emisă în 2015, dacă nu mă înșel. Am venit la DNA, am dat declarațiile, sunt la dispoziție cu declarații, cu documente, cu absolut tot pentru a se face lumină. Este normal. Sunt niște sesizări, este absolut de datoria dumnealor să verifice dacă informațiile se confirmă. Nu am altceva de declarat.

Cred în justiția română, avem nevoie de justiție, iar atunci când se greșeșete, că nu suntem niciunii perfecți, cine greșește, plătește! Am credința că nu sunt un om perfect, dar niciodată nu o să mă acuze nimeni că am luat ceva sau că am făcut ceva cu rea credință. Cred că sunt suspect în acest dosar”, a declarat Robert Negoiță.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis că s-au efectuat percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, una dintre ele fiind sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În prezent, există suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

Informațiile transmise de DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, scrie într-un comunicat de presă emis de către DNA.