Robert Negoiță, primarul Sectorului, 3 a anunțat  o nouă reorganizare a administraţiei locale pe care o conduce.

Declarația lui Negoiță

“Implementarea soluţiilor tehnice moderne – digitalizare, dacă discutăm de componenta de birouri, dotarea cu utilaje şi folosirea lor, dacă vorbim de activităţile în teren; implicit reducerea numărului de posturi, deci a angajaţilor, acolo unde nu se mai justifică păstrarea tuturor. În tandem, desigur, cu o remunerare corectă, conform performanţelor – nu nesimţită – a specialiştilor de care este nevoie. Aşa văd eu. În câţiva paşi simpli, eficientizarea activităţii instituţiilor. Şi nu doar îmi exprim aceste opinii, le şi aplicăm. Probabil vă amintiţi că la Primăria Sectorului 3 am trecut deja prin mai multe reorganizări. Şi tocmai pregătim o alta. De ce? Fiindcă activităţile oricărei structuri au o dinamică, se produc schimbări, apare un progres şi, evident, trebuie să ţinem pasul”, a scris Robert Negoiţă, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Primarul a menţionat că la Primăria Sectorului 3 s-au făcut reorganizări, dar s-au creat şi locuri de muncă, odată cu internalizarea anumitor activităţi. “Şi, da, chiar am făcut angajări şi facem. Subliniez, însă: acolo unde este nevoie de personal pentru a ne face treaba”, a precizat Negoiţă.

În opinia sa, discuţia nu trebuie să se limiteze la nivel local, deoarece nu se rezolvă decât o parte a problemei. “Văd că sunt discuţii, analize, propuneri, sperăm cu toţii să nu fie doar unele de austeritate, ci măsuri coerente şi concrete, în urma cărora să avem un aparat bugetar mai suplu, dar, atenţie, şi mai eficient şi profesionalizat. Şi digitalizarea activităţilor la nivel central. Cât mai repede”, a adăugat Negoiţă.

Nicușor Dan a anunțat sancțiuni pentru STB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov va putea aplica sancţiuni, dar acorda şi bonificaţii, pentru modul în care Societatea de Transport Bucureşti (STB) respectă timpii de parcurs. El a menţionat că STB trebuie perceput ca un operator economic care efectuează un serviciu public de transport pentru Municipalitate, chiar dacă proprietarul acestei societăţi comerciale este Municipiul Bucureşti.