”Guvernul a modificat Legea privind reforma în sistemul sanitar și a introdus sancțiuni penale pentru cei care agresează personalul medical, aici intrând medicii, asistentele, ambulanțierii și șoferii de pe ambulanțe. Această măsură s-a impus ca urmare a dublării sau chiar triplării din ultimul an al numărului cazurilor în care personalul medical a fost agresat în spitale, dar mai ales la chemarea la domiciliu”, a spus Ritli.
El a precizat că sancțiunile au fost introduse în lege pentru că reglementările din Codul Penal privind ultrajul nu se puteau aplica personalului medical pentru că nu are statutul de funcționar public.
”În funcție de gravitatea agresiunii, sancțiunile sunt diferite. Astfel, pentru amenințare se aplică amendă sau închisoare de la șase luni la doi ani, pentru lovire sancțiunea constă în închisoare de la șase luni la trei ani.  Vătămarea corporală se sancționează cu închisoare de la șase luni la șase ani, iar vătămarea corporală gravă se pedepsește cu închisoarea de la trei ani la 12 ani”, a precizat Ritli.