RisCo este singurul serviciu din tara care poate furniza rapoarte unice in mediul online despre ratingul financiar al unei firme, limitele comerciale ale acesteia, raportul CIP instantaneu, rapoarte RECOM, datorii restante si insolventa.
In 4 minute, RisCo genereaza rapoarte ruland ultimele informatii existente in bazele oficiale de date.
Aceste date sunt necesare firmelor aflate in situatia de a vinde marfa sau servicii clientilor, urmand sa incaseze contravaloarea acestora la termene cuprinse in general intre 15 si 90 de zile. De aici rezulta riscul de neplata – nimeni nu doreste sa vanda marfa de 5000 de RON si sa nu mai incaseze banii.
Platile la termen se desfasoara in general prin intermediul Biletelor la Ordin si al Cecurilor, iar Centrala Incidentelor de Plati are rolul de a inregistra toate cazurile in care o firma nu si-a platit la termen aceste instrumente.
Stabilirea Regimului Juridic al partenerilor – domeniu de activitate, asociati, administratori – este foarte important pentru o firma care doreste sa aiba un control asupra relatiilor sale de afaceri.
RisCo furnizeaza urmatoarele rapoarte:
–          Raport Rating Financiar
–          Raport Limite Comerciale
–          Raport CIP online
–          Raport RECOM
–          Raport Datorii Restante
–          Raport Buletin Insolventa
Cei interesati sa devina clienti RisCo,primesc un raport gratuit, pot genera rapoarte simultan si beneficiaza de multe alte avantaje.Pentru a deveni client RisCo este necesara deschiderea unui cont pe http://www.efin.ro/risco.