Tonel Pop a declarat că este foarte posibil să i se deschidă dosar penal dacă nu o convinge pe mama Luizei, Monica Melencu, să permită prelevarea de probe biologice.

„Aproape toţi procurorii de caz au fost de faţă şi mi-au prezentat o hotărâre judecătorească privitor la recoltarea de noi probe biologice privind-o pe doamna Melencu. Nu mi-au pus la dispoziţie nicio altă ordonanţă sau cerere care a stat la baza acestei hotărâri, a fost luată fără citarea părţilor, fără citarea noastră”, a spus Tonel Pop, la ieşire din sediul DIICOT.

Acesta a menționat că modul în care își consiliază clienții este confidențial dar nu a sfătuit niciodată familia Melencu să nu se prezinte la DIICOT.

„Au ţinut (procurorii, n.r.) foarte mult să-mi pună în vedere tot felul de dispoziţii penale, în sensul că îmi vor face un dosar penal – dacă nu explic sau nu spun sau nu mă raliez poziţiei dânşilor, în sensul în care să o conving pe doamna Melencu să se prezinte şi să i se ia probe biologice. Atunci îmi vor face un dosar penal, explicându-mi care sunt prevederile penale privind obstrucţionarea justiţiei”, a mai declarat acesta.