„Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalităţii! În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania ‘face probe’ pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreţ de către premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignoraţi”, se arată într-un mesaj al ALDE postat luni pe Facebook.

INS confirmă criza

„Chiar dacă guvernanţilor nu le place să vorbească despre aceste lucruri şi le pun la ‘şi altele’, românii trebuie să ştie adevărul! Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activităţi: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%). Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este şi mai dramatică!

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%)”, explică ALDE.