Compania elveţiană a preluat 70% din acţiunile Ejobs Group, acest pachet cuprinzând majoritatea acţiunilor deţinute de cei doi fondatori locali ai eJobs, Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tătar, precum şi întregul pachet de acţiuni deţinute de un investitor financiar. După finalizarea tranzacţiei, cei doi fondatori locali vor rămâne în companie în calitate de acţionari minoritari şi vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro.

"Suntem mândri să devenim parte a Grupului Ringier şi avem convingerea că aceasta este direcţia potrivită pentru dezvoltarea eJobs. Vom continua să aducem valoare clienţilor noştri prin inovare şi concentrare permanentă asupra nevoile lor", a declarat Liviu Dumitraşcu.

Achiziţia întăreşte strategia globală a Ringier de dezvoltare în zona digitală, în special în sectorul bazat pe tranzacţii al pieţei online. "Achiziţia eJobs.ro reprezintă următorul pas strategic pentru Ringier de creştere a cotei de piaţă în businessul digital. Ejobs este o companie foarte profitabilă şi prin această achiziţie ne consolidăm poziţia pe piaţa online românească", a spus directorul general al Ringier România, Mihnea Vasiliu.

eJobs.ro înregistrează mai mult de 1,7 milioane de vizitatori unici pe lună şi încă de la lansarea sa din 1999, este lider pe piaţa portalurilor de joburi din România.

Ringier România şi-a început activitatea în 1992 şi este în prezent, cu cei aproximativ 400 de angajaţi ai săi, cea mai mare companie internaţională de publishing din ţară. La nivel global, grupul Ringier are investiţii importante în print, staţii de radio şi producţii de televiziune.