A deținut poziția de Director Adjunct până în momentul preluării conducerii de la Jean-Claude Speitel care s-a retras la sfârșitul lunii Mai.  

Richard Burton deține o diplomă în matematică și un MBA la Cass Business School din Londra. S-a alăturat Coface în anul 1993 după o carieră în ingineria apărării, tehnologia informației și la Bursa de Valori din Londra. În Londra și apoi în Paris, a fost responsabil de dezvoltarea mai multor proiecte Coface la nivel global în cadrul departamentului internațional. Apoi s-a mutat în Hong Kong în 1999 pentru a dezvolta operațiunile Coface în China. În această țară a construit parteneriate puternice de afaceri (cel mai notabil fiind parteneriatul cu asiguratorul Ping An) și a avut un rol semnificativ în consolidarea Coface în calitate de jucător important pe piața chineză.  

Richard Burton va avea responsabilitatea de a continua dezvoltarea internațională a Grupului Coface în regiunea Asia Pacific, unde Coface este numărul 1 în Asigurările de Credit în toate țările unde este prezentă.