Grupul Alpha Bank a înregistrat în România o creştere de 6,4% a veniturilor operaţionale în primele nouă luni din acest an, ajungând la 104,3 milioane euro, iar profitul brut înainte de impozitare era de 10,7 milioane euro, potrivit unui comunicat al băncii.

„Indicatorii financiari de la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată şi prudentă a Alpha Bank Romania. Banca şi-a menţinut în această perioadă poziţia robustă, înregistrând o creştere a veniturilor operaţionale şi o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele şi depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienţilor noştri”, a spus Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România.

Valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecare înregistrând o creştere anuală de 6,1% până la 1,15 miliarde euro. Depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%. Rata creditelor neperformante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%.

Veniturile operaţionale au crescut cu 6,4%, ajungând la 104,3 milioane euro. Cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creşterii contribuţiei la Fondul Naţional de Garantare a Depozitelor, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul.

Alpha Bank România avea în trimestrul trei o reţea formată din 130 unităţi şi 1.983 de angajaţi.