Ultimele rezultate de la BEC sunt uimitoare. Avem parte de o răsturnare de situație în Diaspora. Sunt rezultate absolut șocante.

Rezultate șoc în Diaspora

Alegerile parlamentare 2020 ne-au oferit rezultate total neașteptate. Cei de la USR conduc la votul în străinătate la alegerile parlamentare, fiind urmați, la egalitate, de PNL şi AUR, conform rezultatelor după numărarea a 85,4% din voturi, anunță autoritățile.

După numărarea a 85.4% dintre cele 265.490 de voturi valabil exprimate, conduce USR, cu 29%. Urmează, la egalitate PNL şi AUR cu câte 25% din voturi. Pe poziţia a patra se află PMP, cu 8.3%. PSD are 3.5%.

Votul în străinătate s-a încheiat în această dimineaţă, la ora 7.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pare să fie marea surpriză atât în țară, cât și în Diaspora. Formațiunea naționalistă s-a clasat prima în Italia, și pe locul al doilea în Spania, țările cu cele mai mari comunități de români din afara granițelor, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile parlamentare 2020.

AUR a obținut 36,16% în Italia, potrivit rezultatelor în urma numărării a 97,58% din voturile totale fiind clasat pe locul 1. Tot pe primul loc s-a situat și în opțiunea alegătorilor din Cipru, cu 36,71%, după numărarea a 99% din voturile totale.

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța, 25,87% din voturi, după numărarea a 95,86% din voturile totale. Pe același loc a fost și în Spania, unde a obținut 26,73% din voturi, după numărarea a 93,13% din voturile totale.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României, a anunțat MAE.

Voturile din Diaspora sunt socotite separat față de cele din România. Pentru Diaspora, partidele au locuri separat rezervate. Vorbi despre 6 locuri de parlamentari.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea