În cursul lunii octombrie, în conturile BNR au intrat 2,343 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice – inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 1,5 miliarde de euro -, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

În aceeaşi perioadă, au ieşit din conturile BNR 1,19 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

„La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional de 226 de milioane echivalent euro”, precizează BNR.

Rezerva de aur s-a menţinut, în octombrie, la 103,7 tone şi, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,113 milioane de euro.

„Rezervele internaţionale ale României – valute plus aur – la 31 octombrie 2014 au fost de 35,327 miliarde de euro, faţă de 34,262 miliarde de euro la 30 septembrie 2014. Plăţile scadente în luna noiembrie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 478 de milioane de euro”, mai reiese din datele publicate de BNR.